Arkiv

Det nærmer seg NM 2022

Endelig etter avlysninger i 2020 og 2021 p.g.a covid skal NM i janitsjar i Trondheim arrangeres 1.og 2.april. Vi gleder oss stort til å spille i NM igjen. Nå er korpset i siste innspurt på å øve inn NM nummeret «OVERTURE TO A NEW AGE». Helga 12-13. mars var det øvingshelg. Lørdag med delt korps i messing, treblås og slagverk med instruktører og tuttiøving søndag. Tilbakemeldingene er at vi er i bra rute og at nå blir det finpuss på detaljer framover.                                   

Vi spiller i Olavshallens lille sal lørdag 2.april kl.14.35

Her er treblåsgruppa med instruktør Trond Brenne og fra tuttiøvelsen med NM dirigent Morten Tømmermo

Høstkonsert i fullsatt kulturhus

Endelig var dagen her at vi kunne invitere til konsert. Det var nesten rørende at vi nå kunne samles så mange og ikke minst få spille/synge for så mange publikummere. 

Det ble en matinèkonsert sammen med Alvdal/Tynset Janitsjarkorps og Bergstadkoret. Gledelig var det også å kunne invitere våre gjestekorps/kor til nye Tolga kulturhus- Vidarheim.

Her er korps og kor i «aksjon» med sitt konsertprogram.
Denne våren ble helt annerledes for de fleste av oss. Da Covid 19 viruset slo til ble vi nærmest lammet alle sammen og landet ble nedstengt over en lang periode. Dette medførte at korpset ikke fikk ha øvelser, NM i janitsjar ble avlyst og det var veldig usikkert om hvordan 17.mai kom til å bli. Heldigvis ble det korpsmusikk 17.mai, men feiringen ble helt anneledes enn det pleier. Allikevel ble det en fin markering landet rundt.  I slutten av mai ble det åpnet opp for å kunne ha øvelser igjen med de smittevern tiltak som ble befalt. 28.mai hadde vi første ordinære øvelse siden begynnelsen av mars. Det ble planlagt en en avslutning på denne sesongen etter 3 øvelser med en liten turnè i kommunene våre. Bildene viser 17.mai på Tolga og Os samt fra en av konsertene våre 13.juni. Etterpå ble det et sosialt samvær. Da ser vi fram mot en ny sesong med oppstart 20.august!
Vi ønsker alle en god sommer!

DET BLIR KORPS 17.MAI

 I denne spesielle tida landet vårt og verden forøvrig er igjennom er det spesielt gledelig at det blir markering av nasjonaldagen. Den vil jo bli annerledes enn den pleier. Det blir ikke barnetog og korpset marsjerer ikke. Korpset vil spille marsjer stående, så Gammel Jegermarsj og Norge i rødt,hvitt og blått vil høres alikevel. Vi deler oss i Tolga og Os korps sammen med skolekorpsene.  Vi vil kunne gjøre det med de smitteverntiltak som er gitt , dvs avstand på 1 m til hverandre. Programmet blir for Tolga: Spiller ved flaggheising ved Dølmotunet kl 8.00. Kl.12.00 spilles det for beboere og ansatte ved Omsorgstunet og kl.13.00 felles avspilling /avsynging av nasjonalsangen ved Prix.  Oskorpset spiller ved Os samfunnshus kl.10.30, togstasjonen kl.10.45, Spar kl.11.00, bensinstasjonen kl.11.15 og  Narjordet kl.12.15.    Vi ønsker alle en fin og god feiring av 17.mai !!

Vi ble lei oss da meldinga om NM avlysning kom, men egentlig var det ventet i disse tider. Faren for å bli smittet og bli  syk kunne være veldig stor med så mange musikere samlet i Trondheim. Vi hadde gledet oss til å fremføre NM stykke vårt «Moses and Ramses» av Satoshi Yagisawa i Olavshallens lille sal lørdag 28. mars. Slik ble det ikke i år, men vi kommer strekere tilbake neste år. Nå er det bare å håpe at viruset slipper taket og at vi kan komme igang igjen med øvelser og møte maidagene på tradisjonelt vis.

STORSLAGEN NYTTÅRSKONSERT

  

Nyttårskonserten 11. januar var korpset og 3 kor samlet for en stor «happening» i Os-hallen.  Korene: Os mannskor, Os damekor og Sangkoret Sneppen har gjennom høsten sammen med janitsjaren hatt et felles prosjekt mot en felles stor konsert med opera som tema. Alle aktørene hadde sine egne avdelinger og en siste avdeling med flere fellesnummer. Dette var en stor opplevelse for både aktører og publikum. Over 350 kom på denne januarkvelden for å høre på oss 120 aktører på scenen. Avslutningsnummeret «Slavekoret» av Verdis opera Nebukadnesar var nok høydepunktet.  Dette prosjektet ga mersmak og er nok noe vi kommer til å gjenta om ikke alt for lenge.

TIDENES LOKALE STORSATSING PÅ NYTTÅRSKONSERT.

 11.januar er det som vanlig tid for nyttårskonsert for korpset. Denne gangen tar vi rett og slett med oss 3 kor til en felles storsatsning. Os mannkor, Os damekor og sangkoret Sneppen fra Tolga deltar. Her blir det operagalla og det er ikke småtteri vi lagt oss i kast med. Her får dere høre verker  fra en av de store operakomponistene  bl.a det kjente «slavekoret» fra Verdis opera Nabucco. Bach er vi også innom.  Her er det bare og sette av kvelden!  Sted:  OS-hallen  kl. 19.30. Billetter kan kjøpes via ticketmaster eller ved inngangen. Det er nummererte plasser. Velkommen til en GALLAKVELD I HALLA!

KONSERT MED VOKALGRUPPA DIGRESJON

«Digresjon»i Tolgakjerka søndag 17.november kl. 19:00.

Novemberstemninger  med vokalgruppe og janitsjar.

Erlend Leinan Lund har med seg vokalgruppa Digresjon og byr på spennende konsert i Tolga kirke sammen med Tolga-Os janitsjar og dirigent Leif Martin Kristoffersen.

Digresjon er et vokalensemble med 8 middels til meget kjekke unge menn. Gruppa ble opprettet våren 2014. De jobber innen blant annet pop, jazz, musikal, og klassisk musikk. Når de møtes dannes det a capella-musikk i krysningspunktet mellom alle disse sjangerne.
De ønsker å holde konserter med en behagelig og uhøytidelig tone, og la kvaliteten tale for seg. Det ene medlemmet er Erlend Leinan Lund fra Tolga ellers kommer medlemmene fra alle deler av landet og ble kjent i studietiden. Samtlige medlemmer er aktive i musikk- og teaterbransjen i tillegg til å finne tid til over for å synge artig musikk sammen.

Konserten blir en digresjon i november… mens vi venter på advent.

SESONGSTART

Torsdag 22.august starter korpset på ny sesong. Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til en spennende sesong.  Øvelsene er på torsdager i Os samfunnshus kl.19-22. Vi ønsker også velkommen tilbake som dirigent Leif Martin Kristoffersen. Han har vært dirigent for oss tildligere på slutten av 90 tallet og fram til 2003. Han har også vært vikar i den siste tida så vi kjenner hverandre godt. Det blir kickstart på sesong med «blåturdag» i september. Det planlegges konsert i november og som vanlig er et av høydepunktene nyttårskonsert i januar med samarbeid med korene.

Sesongavslutning med tur til Gdansk.

Helgen 14-17 juni dro ca 30 stk i korpset til Gdansk. Det ble en sosial og trivelig tur med både konserter og vi ble kjent med byens sterke historie. Vi tok også turen til byen Sopot på søndag der vi også hadde konsert.

Bildene viser øverst konserten fra lørdag i Gdansk by og fra konsert i Sopot. I Gdansk så delte vi konserten med orkesteret Battycka Filharmonia Mtodych, de vil gjerne komme på besøk til oss etterhvert. Vi fikk også med oss en byvandring.  Korpset takket også dirigent Morten for innsatsen som dirigent, han har vært vår musikalske leder fra 2013. Han flytter på seg og dermed ble denne turen en avslutning.  Vi ønsker han lykke til med nye prosjekter.

PÅ FLYTTEFOT

Vårt gamle ærverdige Vidarheim  på Tolga skal vike plass for et nytt og moderne kulturbygg. Vidarheim har huset Tolga janitsjar og senere Tolga- Os janitsjar gjennom mange øvelser og konserter. Vidarheim ble bygget i 1949.  Vidarheim har også hatt lagringsplass for janitsjaren med både notearkiv, uniformer og instrumenter samt mye annet som korpset trenger til arrangementer. Nå har vi ryddet ut og fått midlertidige lagerlokaler fram til nybygget står ferdig ca ved årskiftet 2020-2021.  Søndag 23.juni skal siste konserten spilles med mange aktører «Gravølkonsert for Vidarheim» starter kl.19.30

3.plass tredje år på rad i NM

Vi er strålende fornøyd med NM innsatsen lørdag. Det ble 92 poeng og gode dommerkommentarer. Vi ble bare slått av Åsnes Hornmusikk 94 poeng og Fana Musikklag med 93 poeng. Takk til dirigenten vår Morten som  har stått på og hatt trua på at vi skulle få til dette musikkstykke. Takk også til våre instruktører Ola Fredheim Haug og Espen Andersen for inspirerende øvingshelger. Nå ser vi fram mot maidager og tur til Gdansk i juni.

Vår Truls til høyre tok imot 3.prisen, her sammen med korpsene fra Åsnes og Fana 1 og 2.plass.

NM SEMINAR

Instruktør Espen i aksjon.
Komponisten av NM nr Satoshi Yagisawa
Sist helg hadde korpset NM øving. Vi hadde også iår Espen Andersen som instruktør. Nå skulle detaljene på plass etter at vår dirigent Morten har hatt innøving av stykket. Det vi skal spille er; Hymn to the Sun-With the Beat of Mother Earth(2010 new version) av den japanske komponisten Satoshi Yagisawa. Her blir korpset utfordret på både teknikk, samspill, dynamikk, effekter og sang. Nå ser vi fram til å reise til Trondheim lørdag 6.april for fremføre stykket. Tolga-Os janitsjar sitter på scenen i Olavshallen lille sal kl.15.04

KORPSTREFF, OTTACUP og NYTTÅRSKONSERT

Dette har vært noe av aktivitetene til Tolga-Os janitsjar gjennom høstsesongen. Startet i slutten av september med korpstreff hos Røros janitsjarorkester som hadde jubileumsfeiring. 20 oktober gikk turen til Otta og cup der. Der fikk vi en 3. plass, kunne nok tenkt oss litt flere poeng.  Høstsesongen blir avsluttet i januar med stor tradisjonell nyttårskonsert. Denne gangen hadde vi med oss lokale kor i Os mannskor og sangkoret Sneppen fra Tolga. Det ble to vellykkede konserter med bra publikumsbesøk. Korene og janitsjaren hadde hver sine avdelinger og det hele ble avsluttet med to fellesnummer. Det  var godt over 80 sangere og ca 35 musikere, så det ble ganske trangt på scenen. Et av fellesnummerene «Klinga mina klockor» var for anledningen arrangert av korpsets egen Bård Langøien. Det ble en veldig flott avslutning. Ved konserten på Tolga ble Tolgaprisen delt ut. Denne gikk til kunstneren Helga Storbekken (bilde nederst til høyre)                                                                                   janitsjaren gratulerer  så mye med prisen!  Bildene viser korpset i aksjon på Ottacup, generalprøve med korene og fra nyttårskonserten. Nå er det full fokus på NM i janitsjar 6.april, men først skal vi  en marsj konsert ; MARSJER I MARS på Tolga Vidarheim 7. mars kl, 20.00.

Vellykket Fjelltrallfestival

Logo_fjelltrall

Fjelltrallåpning
Fra åpningen av Fjelltrall i Harpa i Os lørdag

Helgen 8.-10. juni arrangerte Tolga-Os janitsjar Fjelltrallfestival. 8 tilreisende korps deltok og i overkant av 200 musikere gjestet Os og Tolga kommuner denne helga. Været var virkelig med oss denne gangen og åpninga lørdag i Harpa i Os sentrum ble gjennomført i flotte rammer. Arrangørkorpset sto for åpningen, selvsagt ble Fjelltrall av Egil Storbekken spilt. Bendik Qvam sang og spilte bukkehorn til to folketoner for anledningen arrangert av en av korpsets egne musikere Bård Langøien.

Etter åpninga gikk det slag i slag med marsjspilling og TOS premiekonsert og avsluttet med festmiddag. Søndag startet med konsert i Tolga kirke, deretter storkorpsparade til Vidarheim og lunch. Arrangørkorpset sto for avslutningskonsert under lunchen. Mottoet vårt var «alle hører på alle» og «gjestan våre kjem att» og etter alle gode tilbakemeldinger og blide ansikter så tror vi at dette passa bra–SES OM TRE ÅR!

Kirkekonsert Fjelltrall
Fra Tolga kirke, her med våre lengst langveisfarende gjester. Averøy ungdomskorps, Strand seniorbrass(Hitra) og Byneset musikkorps
fra Fjelltrall søndag
Litt av hvert: Pyntet festbord, Storkorpsparade søndag og noen slitne og trøtte instrumenter

17.mai
Folketoget i Øversjødalen

HURRA FOR DEN 17. MAI!

Det ble tradisjonell spilling 17. mai. I år delte vi oss i Oskorps og Tolgakorps som spilte i folketogene rundt om i kommunene våre. Vi spilte også sammen med skolekorpsene våre. Det ble en kjempefin dag med godvær. Sol fra klar himmel og en fin uniforms og bunadstemperatur. Bildene her viser fra toget i Øversjødalen. Der fikk vi også en deilig frokost som korpsets leder takket for, samt at dugnadsgjengen ved samfunnshuset fikk Tolgaprisen tidligere i år ble det overakt blomster og og en hilsen fra Tolga-Os janitsjar.

17-mai frokost
17.mai frokost

FIN 3.PLASS I NM.

Lørdag 17.mars deltok korpset i  5.divisjon NM i janitsjar i Trondheim. Vi spilte i Olavshallens lille sal. Det var bra med publikum og tilbakemeldingene var gode på vår framføring av stykke SubTerra (omskrevet tidligere, nederst på siden). Vi ble kun slått av Byåsen musikkorps 92 p og Haugesund janitsjarorkester 94 p og vi fikk 91 p.Fikk også gode dommerkommentarer som vi tar med oss videre. Vi takker våre dirigenter Leif Martin og Espen for en fin øvingsperiode og god instruksjon av NM stykket. Korpset hever seg mange hakk i løpet av NM oppkjøringa.

3.premie
Til venstre: Agnes tatt i mot 3.premien sammen med vinneren Haugesund og 2 pl. Byåsen

STOR KONSERTOPPLEVELSE

Fra nyttårskonserten 2018
Fra nyttårskonserten 2018

Lørdag 13.januar hadde vi nyttårskonsert sammen med Nidarosdomens guttekor. Dette var andre gang de besøkte oss.  Det ble avholdt 2 konserter, i  henholdsvis Os og Tolga kirke. Her ble det mektig korsang fra første øyeblikk og imponerende sopraner.  Det ble en flott dag både for korps og kor selv om vi hadde ønsket oss fulle kirker takker vi for de som kom.

Her er en smakebit fra konserten i Os

ÅRETS NM NUMMER

Trykk på denne linken for å høre stykket vi skal spille.

Dette er årets NM-stykke. «Sub Terra» av Daniel Weinberger. For de som forstår litt latin, så skjønner man at det betyr «Under jorda». Historien er som følger. Del 1: Drømmen, en gruvearbeider har mareritt om å bli fanget under jorda. Del 2: Arbeidet, den rytmiske jobbingen i en gruve. Del 3: Ulykken, mannen blir begravd i et ras. Del 4: Håpet, han våkner og ber. Del 5: Redningen. Hvis man lukker øynene mens man hører på stykket så kan man enkelt se for seg disse scenene. Det blir forhåpentligvis mulighet til å få høre korpset spille gjennom stykket på Os, kanskje 4.mars, da vi skal ha seminar. Info om dette kommer.