Velkommen

«Fjelltrall» Regionstevne 9-11.juni 2023

Tolga-Os janitsjar er i 2023 tildelt Regionsstevne for Norges musikkorpsforbund Innlandet. Tolga og Os har lang tradisjon i å arrangere musikkstevner. Sist vi arrangerte regionstevne var i 2015,og stevnet fikk navnet «Fjelltrall». Vi håpet at det var starten på en festivaltradisjon og allerede i 2018 gikk neste «Fjelltrall» av stabelen.

Det er lang føytetradisjon i området og Fjelltrall av Egil Storbekken er et av de mest kjente stykkene i sin sjanger. Vi er glade for at familien har latt oss bruke navnet. Fjelltrall arrangert for janitsjar blir signaturnummeret ved stevnet.

Helga 9-11.juni håper vi på stor deltakelse av korps fra fjern og nær. Stevnet vil foregå både i Os og på Tolga så det anbefales at korpsene har egen buss. Det planlegges åpning ved scena på Dølmotunet Tolga, konserter i Tolga kulturhus- Vidarheimsalen, utekonserter i Harpa på Hagenjordet på Os og utescena ved Dølomotunet. Festkonsert i Vidarheimsalen vil ha humoristisk bedømming etter kriterier;publikumsvennlig- spilleglede-kreativitet.

Det blir «buskspill» ved insitusjonene og ellers på strategiske steder i begge bygdene. Som avslutning av stevnet blir det en spektaktulær korpsavslutning i Hamran hoppanlegg.

Sosialt samvær er like viktig som musikalsk samspill. Det blir fest med kro i Tolga kulturhus på fredag og festmiddag/fest i Oshallen på lørdag.

Arrangørbygdene Tolga og Os er plassert midt fjellregionen med 5-600 høydemeter over havet. Av naturgitte årsaker kan vi ikke love sommervarme og flora full blomst, men vi kan love hjertevarme og gjestfrihet der mottoet er «Gjestan våre kjem att!!» Så kjære musikkvenner! Meld på korpset! Vi kan love ei helg i musikkens tegn med spilleglede og musikalsk kreativitet.

Aud Inger Erlien Dalløkken, leder i stevnekomitèen